Кутові каміни - досить популярний тип камінів. За розповсюдженістю вони поступаються тільки камінам зі стандартним прямим фасадом. Одна з переваг такого каміна - добра оглядовість вогню, яким можна насолоджуватися з різних ракурсів приміщення.

У створенні сучасних інтер'єрів дизайнери часто вдаються до використання камінів з кутовими стеклами. Оздоблення таких камінів, як правило, просте і виконується з мінімальною кількістю декоративних деталей.

Їх встановлюють не тільки в кутку кімнати, головне - розгорнути кут такого каміна в сторону зони відпочинку. Бічний скляний фасад кутового каміна може бути спрямований і в праву, і в ліву сторону.

Гарний огляд вогню і оригінальний дизайн - відмінні риси камінів з кутовим склом

При розміщенні каміна з кутовий камінною топкою в кутку приміщення, отримуємо додаткові переваги:

  • від каміна зручно відводити тепло в суміжні приміщення, що знаходяться за ним (за умови, що камін встановлюється у внутрішньої стіни - якщо встановлювати камін у зовнішньої стіни, переваги по опаленню губляться)
  • камін займає менше місця в кімнаті (при габаритних розмірах від 1 м в ширину і виносу в приміщення (глибині каміна) не менше 65-75 см, це особливо актуально для маленьких приміщень)
  • вартість облицювання каміна при розміщенні в кутку менше - за рахунок примикання до другої стіні, площа поверхні камінного короба для зовнішньої обробки менше.

Зазвичай, фасадна сторона камінного скла ширше бічній, але є і рівносторонні моделі кутових камінних топок.

Кутовий камін в інтер'єрі

Різноманітність форм і видів кутових камінів

Кутові каміни являють собою конструкції з двома стеклами, розташованими в суміжних площинах.

По розташуванню бокового скла камінної топки, є три види кутових камінних топок:

  • лівосторонні топки, мале бічне скло зліва;
  • правосторонні топки, мале бічне скло праворуч;
  • рівнобічні - їх можна поставити кутом як вправо, так і вліво.

В залежності від наявності перегородки між суміжними стеклами, є два види кутових камінних топок:

  • кутові топки зі сталевою / чавунної перегородкою (як дверцята, відкривається тільки фронтальна частина, бічна частина - глуха)
  • кутові топки без перегородки (суміжні скла можуть бути як окремими, так і у вигляді цілісного Г-образного скла)

Залежно від розміру бічного скла по відношенню до розміру бічної стінки топки, є два види:

  • зі склом на більшу частину площі бічної стінки;
  • з неповним бічним склом, велика частина бічної стінки - глуха.

Якщо ж вас цікавить готовий кутовий камін з одним скляним фасадом, для розміщення в кутку приміщення - пропонуємо ознайомитися з варіантами дизайнерських моделей, категорія "готові кутові каміни".

Установка кутових камінів "під ключ"

Фахівці компанії KamiNova мають великий досвід установки кутових камінів різного типу, як з чавунними, так і зі сталевими кутовими топками, з вертикальним підйомом двері і без. Ми вміємо справлятися з нестандартними ситуаціями, які можуть виникнути при установці кутового каміна, наприклад, якщо діаметр вашого димоходу недостатній для гарної тяги і запобігання задимлення при експлуатації каміна.

Ми робимо як кутові каміни в простому конвекційному коробі з гіпсокартону (для подальшого фінішного оздоблення), так і з мармуровим облицюванням за індивідуальним проектом.

Нижче наведені приклади робіт, виконаних нашими майстрами в Києві і області.

кутовий камін конвекційний коріб під ключ фото виконаної роботи кутовий камін конвекційний коріб під ключ фото виконаної роботи кутовий камін конвекційний коріб під ключ фото виконаної роботи кутовий камін з мраморною рамкою під ключ фото виконаної роботи кутовий камін преміум під ключ фото виконаної роботи кутовий камін в стилі кантрі під ключ фото виконаної роботи

Вартість монтажних робіт з матеріалами для установки кутової камінної топки в конвекційний короб - від 20 тис. грн. Форма замовлення безкоштовного виїзду інженера і більш докладна інформація про роботи з установки каміна під ключ - за посиланням.

Варто зауважити, що якщо головна мета установки каміна - опалення приміщення, краще зупинити свій вибір на стандартному каміні з одним скляним фасадом. Втрати тепла в кутовому каміні через бічний фасад перешкоджають досягненню оптимальної температури всередині камери згоряння.

В електронному каталозі інтернет-магазину «KamiNova» представлено широкий асортимент кутових камінних топок самої різної конфігурації. Ми впевнені, що з усього модельного ряду ви обов'язково знайдете саме свій дизайн.