Дизайн камінів з пісковика дуже різноманітний внаслідок широкого спектра розмірів, форм, кольорів, текстури самого матеріалу. Цей красивий будівельний матеріал зазвичай виглядає грубуватим і необробленим. Однак, вогнище, складене з пісковика, буде виглядати довговічним і ґрунтовним, як наприклад, каміни, зображені нижче.

Пісковик використовувався для зведення різноманітних кам'яних споруд, включаючи фундаменти та стіни будівель, опорні стінки, паркани, каміни, труби, ландшафтні тераси і водоспади.

Пісковик, який використовується при облицюванні камінів, може мати свою природну, неправильну форму. Однак на практиці, як правило, його використовують не тільки в своїй оригінальній природній формі, але і оброблений шляхом обрізки або розколу.

Колір пісковика варіюється від світло-бежевого, слонової кістки до сірого і коричневого, іржі і блідої охри. Нижче - підбірка фотографій камінів з пісковика, яка наочно ілюструє різноманітність форм, розмірів, кольорів і текстур.

У деяких з них каміння використані в своїй натуральній формі, в інших - порізані або розколоті.

Каміни з пісковика в інтер'єрі

У першій збірці фотографій, піщаник розколотий на великі прямокутні кам'яні блоки. Такі каміни виглядає масивно і грунтовно. Декоративний ефект досягається шляхом чергування блоків пісковика різного відтінку.

У другій збірці фото, піщаник нарізаний більш дрібно, утворюючи цеглинки або кам'яну "локшину".

У третій добірці, використана більш складна техніка укладання каменів. Оскільки межі неправильної форми, камені ретельно підбираються так, щоб забезпечити щільне примикання облицювальної кладки.

Крім того, піщаник часто використовується як обробний елемент у вигляді плитки в камінах рустикального стилю. Дивіться в галереї наших виконаних робіт.